MALATYA / DOĞANŞEHİR - Kadılı Şehit Cumali Sancar İlkokulu

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Sene Başı Öğretmenler Kurulu

2021-2022 Eğitim- Öğretim Yılı sene başı öğretmenler kurulu toplantısı 31.08.2021 tarihinde okulumuz müdür odasında yapıldı.

Sene başı Öğretmenler Kurul Toplantısı Okul Müdürü Cumali UÇAR başkanlığında müdür odasında yapıldı. Toplantı Sonrasında şube dağılımı aşağıdaki gibi oldu

1. ve 2. sınıf öğretmeni Cumali UÇAR

3.  ve 4. sınıf öğretmeni Neslihan Pekel ARAÇ

Öğretmenler Kurul toplantı tutanakları;

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

KADILI ŞEHİT CUMALİ SANCAR İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

SENE BAŞI ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISI

TOPLANTI NO

TOPLANTI YERİ

TOPLANTI TARİHİ

TOPLANTI SAATİ

Öğretmenler odası

31.08.2021

GÜNDEM MADDELERİ

1. Açılış ve yoklama

1. Saygı duruşu ve İstiklal marşı
  2. Gündem maddelerinin ve başlıklarının okunması
  3. Toplantı yazmanlarının seçimi
  4. Mesleki çalışma programı takvimi hakkında bilgilendirme
  5. Yıllık çalışma (iş günü) takvimi hakkında bilgi verme
  6. Yaz tatilinde yapılan çalışmalar hakkında kurulu bilgilendirme.

2. 2020/2021 Eğitim-Öğretim Yılının Değerlendirilmesi

1. Sosyal faaliyetler yönünden
  2. İş sağlığı ve güvenliği yönünden
  3. Öğrenci ve velilerle yaşanan sorunlar yönünden
  4. Öğrenci davranışları yönünden

3. Pandemi Sürecinde Eğitim Öğretim Faaliyetleri

1. Covid-19 Salgın yönetimi ve çalışma rehberinden 'Covid-19 kapsamında okullarda alınması gereken önlemler' hakkında öğretmenler kurulunun bilgilendirilmesi ve alınacak önlemler
  2. EBA kullanımı ve Uzaktan eğitim faaliyetleri

4. Öğretmenlerle ilgili hususların görüşülmesi

1. Mevzuat değişiklikleri ile Tebliğler dergisi ve resmi yazıların incelenmesi
  2. Nöbet görevlerinin görüşülmesi
  3. Nöbet, Egzersiz ve ders defterlerinin işlenmesi
  4. Okul zaman çizelgesi ve sınıf ders programları uygulamaları.

5. Ders işlemleri ile ilgili esasların görüşülmesi

1. Yıllık, günlük ve bireyselleştirilmiş eğitim programlarının görüşülmesi
  2. Atatürkçülük ile ilgili konuların işlenişi ile öğretim programlarının uygulanmasına yönelik hususların görüşülmesi
  3. İYEP kursunun görüşülmesi

6. Öğrencileri ilgilendiren huşuların görüşülmesi

1. E-okul uygulamaları( veli telefon numaraları, öğrenci dosyalarını tutulması
  2. Başarıyı artırıcı çalışmaların görüşülmesi
  3. Okul aile birliği ve Veli toplantılarının planlanması
  4. Kaynak kitap ve ders kitabı ile ilgili hususlar

7.Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğine göre yapılacak çalışma esaslarının görüşülmesi

1. 2021-2022 eğitim öğretim döneminde okulumuzda açılacak kulüplerin belirlenmesi ve danışman öğretmen seçimi ile görevleri
  2. Yıl içinde yapılacak bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ile gezi ve yarışmaların planlanması, bilgilendirme

8.Dilek ve temenniler, kapanış

CUMALİ UÇAR

Okul Müdür Yet.

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KADILI ŞEHİT CUMALİ SANCAR İLKOKULU SENE BAŞI ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1. 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Müdürü Cumali UÇAR'ın başkanlığında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Gündem maddeleri okundu, yazman olarak Neslihan Pekel Araç seçildi. Okul Müdürü Cumali UÇAR Mesleki çalışma takvimi hakkında ve yıllık çalışma hakkında bilgi verdi. Öğretmenler yaz tatilinde veliler ile iletişime geçip, öğrencilere yönelik rehberlik çalışmalarını yürüttüklerini belirttiler.
  2. Öğrencilerle geleneksel çocuk oyunları oynandı. Okulumuzda gerekli iş sağlığı ve güvenliği hakkında çalışmalar yapıldı. Öğrenci ve veliler ile sorunlar yaşanmadı. Yaşanan sorunlar yüz yüze görüşmeler ile giderildi.
  3. Okul Müdürü Cumali UÇAR, Covid-19 Salgın yönetimi ve çalışma rehberinden 'Covid-19 kapsamında okullarda alınması gereken önlemler hakkında öğretmenler kurulunun bilgilendirilmesi ve alınacak önlemler hakkında bilgiler verdi. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan bilgilendirici videolar izlenildi. Köyde internet olmadığından dolayı, EBA kullanılmasında sıkıntı yaşadığımız belirtilmiş olup, öğrencilerin özellik EBA TV üzerinden dersleri talip etmeye yönlendirilmesi gerektiği belirtilmiştir.
  4. Okul Müdürü Cumali UÇAR,  Mevzuat değişiklikleri ile Tebliğler dergisi ve resmi yazıların incelenmesine önem verilmesi ve takibin sağlanması gerektiğini belirtti. Öğretmen mevcudunun az olmasından dolayı öğretmenlerin her birinin bir günde görevlendirilmesi gerektiği belirtildi. Nöbet, egzersiz ve ders defterlerin günü birlik işlenilmesi yönünde dikkat edilmesi söylendi. Okul ders giriş ve çıkışları valiliğin belirtildiği saatler doğrultusunda belirlendi. Öğretmenlerin pandemi sürecini dikkate alarak sınıf ders program oluşturmaları istenildi.
  5. Okul müdürü Cumali UÇAR yıllık, günlük ve varsa BEP li öğrenciler için eğitim programların hazırlanması, Atatürkçülük ile ilgili konuların öğretim programlarına uygulanması gerektiğini söyledi. İYEP için belirlenen takvime uygun hareket edilmeli dedi.
  6. Okul müdürü Cumali UÇAR öğretmenlerin e-okulu aktif kullanmaları ve öğrencilerin bilgilerini ve sisteme işlemeleri gerektiğini söyledi. Başarıyı arttırmak için EBA'yı aktif kullanmaları söylendi. Okul aile birliği ve Veli toplantılarının planlanması ve plana uygun hareket edilmesi gerektiği söylendi. Ders kitaplarının eğitim öğretim için yeterli olduğuna, bundan dolayı kaynak kitaba ihtiyaç olmadığını belirtti.
  7. Okul müdürü Cumali UÇAR 2021-2022 eğitim öğretim yılında aşağıda belirtilen kulüplerin kurulmasına ve öğretmenlerin isteği doğrultusunda                       görevlendirdiğini belirtti.                          Afete Hazırlık Kulübü (Cumali UÇAR), Trafik Güvenliği ve İlk yardım Kulübü (Neslihan Pekel Araç) Pandemi sürecinden dolayı yıl içinde hiçbir faaliyet yapılmayacağını belirtti.
  8. Okul müdürü Cumali UÇAR 2021-2022 eğitim öğretim yılının sağlıklı huzur içinde başarılı bir şekilde sonlandırılması temennisinde bulundu.
Yayın: 31.08.2021 - Güncelleme: 31.08.2021 12:19 - Görüntülenme: 400